تغذیه مولتیپل اسکلروزیس
این کتاب توسط دکتر سماء بیطرفان پزشک عمومی و متخصص تغذیه و همکاران با زیر نظر دکتر محمد حسین حریرچیان استاد گروه بیماری های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1394 نگارش شده است. سر فصل های کتاب عبارت اند از:
1- کلیاتی درباره مولتیپل اسکلروزیس
2- نقش ریز مغذی ها ، درشت مغذی ها و مولکول های زیستی در مولتیپل اسکلروزیس
3- رژیم درمانی در مولتیپل اسکلروزیس
4- اثرات متقابل تغذیه و علایم بیماری مولتیپل اسکلروزیس
5- نقش مکمل ها و گیاهان دارویی در مولتیپل اسکلروزیس
6- تکنیک های مناسب آماده سازی غذا برای بیماران
بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک اختلال ناتوان کننده و درگیر کننده سیستم اعصاب مرکزی است که معمولا شروع آن در سنین جوانی می باشد. تاکنون درمان قطعی جهت بهبودی کامل این بیماری شناخته نشده است. در صورتی که سیر پیشرونده و ناتوان کننده این بیماری با استفاده از تجویز داروهای مناسب و به کارگیری «طب مکمل» یا همان طب کمک کننده به روند درمان از جمله «تغذیه مناسب و مکمل یاری های رژیمی» کنترل نشود، نه تنها ایجاد مشکلات فردی در این بیماران و خانواده های ایشان می گردد، بلکه در سطح کلان تر منجر به خارج شدن زود هنگام قشر جوان درگیر این بیماری در جامعه ، از چرخه تولید علم و اقتصاد کشور خواهد شد. از انجایی که متاسفانه میزان بروز و شیوع این بیماری امروزه در کشور ما ایران در حال افزایش است نیاز به توجه خاص، دقیق ، علمی و طراحی تحقیقات بیشتر در زمینه کمک در روند درمان این بیماری به خوبی احساس می شود.